Om klubben

Svendborg Orienteringsklub er en klub for alle med interesse for orienteringsløb. Klubben er over 50 år gammel og har i dag omkring 100 medlemmer mellem 0 og 80 år.
Klubben er medlem af “Dansk Orienterings-Forbund under Danmarks Idræts-Forbund”.

Hvad er orienteringsløb?
Orienteringsløb – eller o-løb – er at finde vej til fods i ukendt terræn. Trods navnet behøver du ikke at løbe. Ved hjælp af et specialtegnet kort og måske et kompas finder du nogle kontroller (poster) i terrænet.
Til orienteringsløb bruges ofte en skov, men det kan også være hede-, klit og engarealer, eller i byen. Orienteringsløb dyrkes i alle de europæiske lande samt Nordamerika, Australien, New Zeeland og visse lande i Asien.

Motionsløb og eliteidræt.
Orienteringsløb kan dyrkes som motionsform, hvis du er interesseret i en større udfordring end blot at gå en tur i skoven. Orienteringsløb kan du også dyrke som en krævende eliteidræt med deltagelse i mesterskaber, og på internationalt plan.

Hvad sker der i Svendborg Orienteringsklub?
Klubben har o-træning tirsdag kl. 18, fra klubhus med bad på Øksenbjergvej 49 i Svendborg. Aktiviterne findes under Aktiviteter her på siden.  Vigtigt! – mødestedet for træningen kan ændres, så husk at tjekke aktiviteten inden du tager afsted.
Når du er medlem af klubben, kan du selv tilmelde dig til de åbne arrangementer, der finder sted på Fyn og i resten af Danmark.
Du kan også tage med klubben til udlandet eller på klubture til arrangementer med flere tusind deltagere fra mange lande. Det sker f.eks. hvert år i påsken.
Klubben har andre traditioner i form af løb og hygge ved sankthans og op mod jul.