Afslutningsløb på tirsdag

Afslutningsløb på tirsdag

Næste træning er forårets afslutning med sandwich og drikkelse hos Annette og Per.
 
OBS OBS OBS Tilmeld venligst af hensyn til indkøb af sandwich. 22804772
 
Mødested: Thurø Hallens p-plads, Rolf Krakes Vej 20 B, 5700 Svendborg
Sprintbaner: 1. 3,3 km
2. 3,2 km modsat vej rundt næsten
3. 2,0 km
Målestok: 1:3500
Ingen tidtagning, små skærme med nummer.
Bagefter hygger vi hos Annette og Per på Svalevænget 4, Thurø, 5700 Svendborg.
Vi løber stafet på tirsdag

Vi løber stafet på tirsdag

Tirsdag deles vi i to hold med lige mange hurtige/gående/rutinerede/begyndere på hvert hold og løber stafet med baner, der passer den enkelte.
Man kan således vælge mellem bane 1 til 7 som I kender det fra Sy’Fyns 5-daws

Mødested: Enden af Stevneskovvej ved Grusgraven

INSTRUKS

Rækkefølgen af baner er kendt, og holdene fordeler løberne på banerne.
I første runde sendes 6 løbere af sted.
Den første returnerende runde 1-løber sender første runde 2-løber af sted (smartest at lade den forventligt langsomste løbe først i runden?)
Anden returnerende løber sender anden løber fra næste runde af sted etc., dog sender den sidste returnerende løber fra runden ingen løbere af sted, da runden efter har 1 færre løber.
Holdet er færdige når alle er kommet hjem!
Ingen SI-brik nødvendig

Herlufs 100

Herlufs 100

Herluf begik en stor bedrift i 2022, som er kommet i bladet Orientering.

Find ham på side 17-18 her.

Jes har skrevet artiklen med hjælp fra Randi, så herunder kan I se den oprindelige version:

83-årige Luffe løb langt i 2022

Herluf ”Luffe” Jensen fra Svendborg OK fik travlt i bagjulen. Den træningsdagbog, han havde ført i et halvt århundrede, sagde 97. Der var en uge tilbage af året, og han manglede tre løb i at runde hundrede løb på et kalenderår. Så gjorde han noget, han ellers ikke er meget for: Han startede bilen.

”Det er ikke noget særligt at løbe 100 løb,” siger Luffe, da han bliver spurgt til den særlige præstation, ”det er spørgsmålet om at have tiden og økonomien til at komme rundt.” Luffe er i god fysisk form. Ikke at han plejer at vinder DM-medaljer, men han er altid klar til at løbe en bane mere.

Den grønne samvittighed

Det er co2 regnskabet, der nager, når Herluf kører ud i decemberkulden. 2022-sæsonen har bragt ham vidt omkring: 5 dages løb i Finland, 5 dages i Belgien, 3-dages i Gøteborg og 3-dages i Polen hvor han vandt en samlet andenpræmie i sin klasse. Han er meget klimabevidst og tager toget, når det er muligt. Til 3 dages i Gøteborg tog han færge fra Frederikshavn. Han erindrer også et år at komme til O-ringen med tog til Norrköping hvorfra han tog cykel og bus til løbene. Overnatningerne er også meget forskellige, han har nøjes med 9 hotelovernatninger ellers har det været campingvogn og teltning.

Rundt om i landet har han blandt andet været til Påskeløb, Midtjysk vinter-langdistance, Vestjysk 2-dages, Vikingedyst, JFM og Höst Open.

Der er noget kortere til den vanlige tirsdagstræning i Svendborg OK – det kunne nemt have givet de første 40 løb i regnskabet, men træningsløb tæller ikke med i de hundrede. Det skal være konkurrencer, men gerne flere slags orienteringsløb: Luffe har nemlig også en historie som verdensmesterskabsdeltager i mountainbike-o-løb og var som 78-årig på landsholdet i præcisions-orientering. Han er således klubbens eneste IOF-licenserede løber i nyere tid udover Annika Henriksen og Cæcilie Christoffersen, der begge er MTB-O-ryttere. Han ville gerne dyrke mere præ-O, men der er ikke så mange af dem i løbskalenderen. Han pønser på at få tegnet den store lysning i den lokale Hallindskov på den helt rigtige og meget præcise måde til præ-O.

”Det er lige til at få dårlig samvittighed over. Jeg tør slet ikke regne på, hvad det blev til over hele året,” siger Luffe da han tænker tilbage på, at slutspurten med tre løb mellem jul og nytår fik triptælleren på bilen til at stige med 900 km. En vinterlang anden juledag og et løb i Jelling dagen efter bragte ham på 99. Men der var ret tomt i løbskalenderen resten af året.

Dagbogen

Planen om at løbe hundrede løb i 2022 var ikke et nytårsforsæt. Først i efteråret så han i sin træningsdagbog, at det var blevet til særligt mange løb i 2022, og så opstod tanken om at runde 100 løb inden årets udgang. Allerede i sin tid som atletiktræner begyndte han at notere løbene ned i en bog.

Herluf Jensen begyndte som 10-12 årig på orienteringsløb via en atletikklub. En legekammerats mors kæreste var Karl Petersen, som var en landsholdsløber med talent nok til at kunne udfordre svenskerne, husker Luffe.

Han startede med selv at tegne kort over en park sammen med nogle kammerater, og lagde poster ud for hinanden og løb to og to rundt og fandt dem. ”Den første klub var Stifinderne, en af 11 klubber i Aalborg, der havde orienteringsløb på programmet,” siger han og erindrer, at den ældste af Bobach-familien løb for spejderklubben KFUM på det tidspunkt. Herlufs daværende kæreste var med til at tegne det første kort over Hammer Bakker, men ingen af klubberne ville være en del af DOF på det tidspunkt.

Men så kom han til København i 1961 og kunne melde sig ind i en rigtig orienteringsklub, Skærmen, og løbe med bl.a. brødrene Bøgevig. Siden løb han med Niels Akselsen til onsdagsløb i Rude Skov. De kom begge tilbage til Aalborg da de blev udlærte kedelsmedmestre og løb for AK Vejgaard.

Herluf rejste sidenhen til Hammerfest i Norge. Nærmeste klub var BUL Tromsø, der løb inde på en millitærbase og i Kirkenes. Her fandtes allerede 5-dages løb med det lille praktiske benspænd at der er var op til 500 km mellem de enkelte løb!

Han vendte hjem og kom til Odense OK i 1975, til han endte i sin nuværende klub i Svendborg. Her var der et større fællesskab af løbere med børn, der også var med, inklusive sine egne tre drenge. Klubbens nuværende tidtager-campingvogn er faktisk Herlufs fra den tid.

Karrierens største skade

Var ellers nær blevet afkortet, da han som 39-årig får en hjerneblødning til træning. Han prøvede først selv at bekæmpe hovedpinen med sauna(!) Da han ikke kunne dreje hovedet, gik han til lægen og blev indlagt og lagt i koma. Efter opvågning lå han stille i 3 uger inden operationen. Det tog et år at komme sig helt. Hans drenge kom på kostskoler i Juelsminde og Bogense, fordi der var så stor usikkerhed om Herluf klarede den. Sygesikringen krævede at han skulle garantere, at det ikke brød op igen, og det kunne Herluf ikke – så han har meldt sig ud. Det har han regnet ud, at han har sparet 80.000 kr på siden, hvor han har været mere skadesfri. ”Det har så dækket tandlægeregninger,” griner han.

I mål

Til Herlufs held afholder Horsens OK hvert år Nytårsløbet den 31/12. Distancen var en af de længere i Luffes bog, men han gennemførte de 5 km med alle poster i sin Sportident i tiden 1:21:03 som nummer 24 af 32 startende, hurtigt nok til at nå hjem til Sydfyn og fejre nytår.

Herluf trapper dog ikke ned i 2023. Han har planer om både en finsk 5-dages og en bulgarsk cup, som han har vundet 2 gange, i 2015 og 2017. Her skal han flyve til Sofia efterfulgt af 70 km i bus til de to løbsbyer.

I skrivende stund var han med til det store indendørsløb som netop Horsens OK afviklede på skolen VIA. Så Herluf kommer stadig langt omkring. Blot ønsker han sig noget mere præcisions-O-løb, men der er ikke meget i kalenderen. Han pønser på at få tegnet en lokal skov nøjagtigt nok